Geschiedenis en drijfveer

In mijn jeugdjaren werd ik gebeten door de IT-microbe, deels door mijn neef en deels door mijn opleiding "WA", wat je nu onder de categorie Wiskunde-Wetenschappen kan plaatsen, in het college. Tijdens mijn bachelor-opleiding als leerkracht secundair onderwijs Wiskunde-Fysica-Chemie (1993) werd toen Informatica als deel van de Wiskunde opgenomen, want een opleiding als 'leerkracht Informatica' bestond toen niet.
Na deze opleiding kon ik aan de slag als leerkracht Wiskunde-Informatica. Mijn geluk was dat ik de hype rond het toen pas geboren World Wide Web in 1995 van dichtbij mocht meemaken. IT zat toen al goed in de vingers, en dat is alleen maar blijven groeien.

Met mijn ervaring werd ik regelmatig eens ter hulp geroepen voor het onderhoud van een toestel of het oplossen van een occasioneel probleem. Het was ondertussen ook een passie geworden om websites te ontwikkelen. Op eigen tempo leerde ik omgaan met de .NET-omgeving, MSSQL-databanken, Javascript, Ajax, CSS, ... en mocht ik doorgroeien naar een functie als ICT-coördinator in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, school voor Wetenschap en Techniek.

Het idee om in bijberoep op te starten was nu en dan al eens boven water gekomen. Eind 2012 (jawel: op 12/12/'12) durfde ik de knoop definitief door te hakken. Op vraag van een collega zou ik voor hem een programma uitwerken, maar dit kon ik niet doen 'achter mijn uren'... de noodzaak om hiervoor officieel een bijberoep op te starten bood zich aan. Een bijberoep is echter meer dan een 'hobby' en vraagt iets meer verantwoordelijkheden en inspanningen. Na overleg met mijn echtgenote, bleek de tijd rijp...

Sinds 02/01/2013 ben ik dus in bijberoep aan de slag. In het begin was het wat zoeken naar de mogelijkheden die mijn bijberoep zou bieden. Een brede waaier aan kennis hebben, houd (jammer genoeg) ook in dat je diepgaande kennis, dus een specialisatie, mist. Ondertussen is duidelijk dat mijn focus en specialisatie het Office-pakket én Webprogrammatie is. De 'oude' liefde, nl. PC-onderhoud, is een mooie aanvulling en uiteraard help ik graag waar ik kan op vraag van elke particulier of zelfstandige.

Naamgenoten
U zocht een andere 'frederikdevreese"?

Ik ben inderdaad niet alleen, hieronder vrijblijvend een lijstje, en wellicht niet volledig.

Frederik Devreese

Frederik Devreese (°1929)

componist & dirigent
info op www.fdevreese.be en wikipedia

Frederik Devreese

Frederik Devreese (°1971)

Eigenaar van deze website.

Frederik De Vreese

Frederik De Vreese (°1979)

opticien en triatleet

 

Sta je er zelf nog niet bij en zie je hier graag een link naar jouw website, facebookpagina,... of sta je hier liever niet vermeld? Geef gerust een seintje!!

Over...

Frederik Devreese, uw IT-Supporter, biedt ondersteuning van IT voor school, zelfstandigen & kleine bedrijven, verenigingen, particulieren en thuis, bij:

Contact

E-mail: frederik@frederikdevreese.be

Inschrijven Mailinglijst

 

Neem mijn adres op in uw mailinglijst!