Even voorstellen

Als eenmanszaak of KMO wil je je concentreren op jouw specialiteit. Je toestellen, mailbox, website, agenda en documenten beheren is hierbij geen hoofdzaak, maar wel belangrijk. Jammer genoeg is het, tegen alle beloftes in, niet altijd eenvoudig om alles goed in te stellen en het zo te houden. Hoe begin je er aan, hoe hou je alles up-to-date en bij wie kan je terecht als je een vraag of een probleem hebt?

Speciaal voor zelfstandigen, zocht ik een prima prijs/kwaliteit-formule uit en stel je O(ffice)365, W(ebsite)365 en O+W365 voor! Een serviceformule, door Microsoft onderschreven en op het lijf geschreven voor elke zelfstandige: IT Zonder Zorgen - lees meer...

Maar ook voor particulieren of verenigingen gaat deze vlieger op! Voor alle kleine en grote vragen of aankopen: Iedereen verdient een persoonlijke ondersteuning en service. Overleggen in vertrouwen: geen verkooppraatjes, maar eerlijke info en op de man af: Wat wil je? Wat bestaat er momenteel op de markt? En waar ga je voor?

 Service leveren zoals ik het zelf zou willen krijgen. Voor minder ga ik niet. 
Frederik Devreese
IT-Architect

Geschiedenis en drijfveer

Na mijn opleiding als leerkracht secundair onderwijs Wiskunde-Fysica-Chemie (1993) kon ik aan de slag als leerkracht Wiskunde-Informatica. Mijn geluk was dat ik de hype rond het toen pas geboren World Wide Web in 1995 van dichtbij mocht meemaken.
IT zat toen al goed in de vingers, en dat is alleen maar blijven groeien. Ondertussen mocht ik doorgroeien naar een functie als ICT-coördinator in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, school voor Wetenschap en Techniek.

Met mijn ervaring werd ik regelmatig eens ter hulp geroepen voor het onderhoud van een toestel of het oplossen van een occasioneel probleem. Het was ondertussen ook een passie geworden om websites te ontwikkelen. Op eigen tempo leerde ik omgaan met de .NET-omgeving, MSSQL-databanken, Javascript, Ajax, CSS, ...

Pas eind 2012 (jawel: op 12/12/'12) durfde ik de knoop definitief door te hakken. Op vraag van een collega zou ik voor hem een programma uitwerken, maar dit kon ik niet doen 'achter mijn uren'... de noodzaak om hiervoor officieel een bijberoep op te starten bood zich aan. Een bijberoep is echter meer dan een 'hobby' en vraagt iets meer verantwoordelijkheden en inspanningen.
Na overleg met mijn echtgenote, bleek de tijd rijp...

Sinds 02/01/2013 ben ik dus in bijberoep aan de slag als IT-Architect. Tjah, het kind moest een naam hebben, en omwille van mijn brede waaier aan IT-kennis, vond ik de term Architect niet misplaatst.
In het begin was het wat zoeken naar de mogelijkheden die mijn bijberoep zou bieden. Een breder waaier aan kennis hebben, houd (jammer genoeg) ook in dat je diepgaande kennis, dus een specialisatie, mist. Ondertussen is duidelijk dat mijn focus en specialisatie het Office-pakket én Webprogrammatie is. De 'oude' liefde, nl. PC-onderhoud, is een mooie aanvulling en uiteraard help ik graag waar ik kan op vraag van elke particulier of zelfstandige.